Lukašenko optužio Nemačku za akt nacizma

Svet 23. jun. 202107:167 komentara
Podeli:
Izvor: DMITRY ASTAKHOV / POOL / AFP

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko optužio je Nemačku za akt nacizma, posle uvođenja novih evropskih sankcija protiv Belorusije.

„Ono što nismo očekivali je da i Nemačka učestvuje u toj kolektivnoj zaveri“, rekao je Lukašenko povodom obležavanja 80. godišnjice početka nacističke invazije u SSSR i dodao „nismo to očekivali od onih čiji su preci ubili svakog trećeg Belorusa“.

Povezane vesti

EU, SAD, Velika Britanija i Kanada su odlučile u ponedeljak da kazne 78 funkcionera i osam entiteta zbog suzbijanja beloruske opozicije i preusmeravanja aviona Rajanera koji je 23. maja prizemljen u Minsku pod obrazloženjem da je u njemu bomba, da bi bio uhapšen beloruski novinar disident Roman Protaševič.

Pod sankcijama su poslovni ljudi, beloruski ministri odbrane i saobraćaja, komandant vazduhoplovstva i jedan od sinova predsednika Lukašenka, Viktor.

Evropljani su, osim toga, odlučili da pogode važne izvore beloruskog dohotka zaustavljanjem uvoza naftnih derivata, kao i zaustavljanjem izvoza proizvoda za beloruske fabrike duvana.

Komentari

Vaš komentar