Kremlj: Sumnja na trovanje Abramoviča nije realna, to je deo informacionog rata

Svet 29. mar 202212:37 > 13:056 komentara
Izvor: Glyn Kirk/AFP

Sumnja na trovanje ruskog milijardera Romana Abramoviča na mirovnim pregovorima ranije ovog meseca nema nikakve veze sa realnošću, saopšteno je iz Kremlja, a prenosi agencija Rojters.

Ruska strana poručuje da je čitava priča deo „informacionog rata“.

Kremlj takođe kaže da Abramovič nije zvanični član ruske delegacije u Turskoj – iako je prikazan na pregovorima sa Ukrajinom.

Ruska novinska agencija RIA danas je na svom Telegram kanalu podelila fotografiju Romana Abramoviča kako prisustvuje razgovorima između ruske i ukrajinske delegacije u Istanbulu.

Kako piše The Wall Street Journal, nakon sastanka u glavnom gradu Ukrajine, Abramovič, koji je u prethodnom periodu putovao između Moskve, Lavova i drugih pregovaračkih mesta, kao i najmanje dva druga člana ukrajinskog tima, razvili su simptome koji su uključivali crvene oči, stalno i bolno suzenje i ljuštenje kože na licu i rukama, tvrde izvori bliski ovim osobama.

Oni koji pregovaraju s Rusijom ne bi smeli jesti ni piti s njima nakon izveštaja o trovanju ruskog milijardera Romana Abramoviča i ukrajinskih pregovarača„, upozorio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba.

„Savetujem svima koji učestvuju u pregovorima s Ruskom Federacijom da ništa ne jedu i ne piju i po mogućnosti izbegavaju dodirivanje bilo koje površine“, rekao je Kuleba, prenosi Sky News.

Komentari

Vaš komentar