Kim Džong Un prošetao crvenim tepihom u sandalama

Svet 11. okt. 202115:3512 komentara
Podeli:
Kim Džong Un
Izvor: Youtube/screenshot/ Paektusan Revolutionary Army

Severnokorejski vođa Kim Džong Un zapao je za oko međunarodnim promatračima u nedelju tokom govora povodom godišnjice osnivanja vladajuće stranke, ali ne zbog njegovih reči, već zbog izbora obuće.

Kim je koračao crvenim tepihom u raskošnoj dvorani u sjajnim crnim sandalama preko crnih čarapa kako bi upotpunio svoje tamno odelo, bordo kravatu i naočare s pola okvira, prema snimku koji je u ponedeljak objavio državni medij.

Kolin Zvirko, viši analitički dopisnik za NK News sa sedištem u Seulu, primetio je Kimovu obuću i rekao da nije jasno zašto je Kim odlučio da obuje sandale i da li ih je već pre nosio.

Koji god razlog bio, čini se da Kim u poslednje vreme preduzima mere radi zaštite svog zdravlja i udobnosti, rekao je.

“Izgubio je značajan broj kilograma u kratkom periodu u maj, a septembru je viđen kako stoji na postavljenim prostirkama za vreme dugih govora, što nije uobičajeno”, rekao je Zvirko.

“Čini se da je posebno oprezan s kovidom-19 i da se možda suočava s tekućim zdravstvenim problemima.”

Kimov izbor odeće često pomno proučavaju međunarodni analitičari i traže znakove o njegovom zdravlju koje je strogo čuvana tajna u Severnoj Koreji.

Kad se Kim ponovno pojavio u državnim medijima početkom jun nakon što gotovo mesec dana nije viđen u javnosti, analitičari su primetili da mu je sat čvršće nego inače pričvršćen za naoko vitkiji ručni zglob i pokrenuli glasine o zdravlju vođe koji čvrsto vlada Severnom Korejom.

Državni mediji kasnije su spomenuli zdravlje vođe što retko čine. Citirali su neidentifikovanog stanovnika Pjongjanga koji je rekao da su svi u Severnoj Koreji bili slomljeni kad su videli fotografije Kima na kojima izgleda “mršavo”.

Kim se u svom govoru u nedelju fokusirao na probleme stranke i pozvao predstavnike da poboljšaju život građana u jeku “mračne” ekonomske situacije.

Komentari

Vaš komentar