Još jedno izvinjenje finske premijerke, ovaj put zbog toples fotografije

Svet 24. avg 202219:1990 komentara
Izvor: Reuters/ Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Finska premijerka Sana Marin izvinila se finskoj javnosti, nakon što je objavljena fotografija na kojoj se u zvaničnoj letnjoj rezidenciji za finske premijere vide dve žene kako se ljube i poziraju u toplesu.

Fotografija je objavljena nakon što je snimak na kojem se vidi premijerka Marin kako pleše i peva sa prijateljima procureo u javnost i pokrenuo debatu o ponašanju premijerke.

Ona je potvrdila da je fotografija snimljena u kupatilu u zvaničnoj rezidenciji nakon muzičkog festivala početkom jula. Premijerka Marin se ne pojavljuje na slici.

„Po mom mišljenju, ta fotografija nije prikladna, izvinjavam se zbog toga. Ta fotografija nije trebalo da bude snimljena“, izjavila je Marin, prenosi finska televizija ILE.

Ona je rekla da je okupljanje posle festivala bila privatna zabava i da su imena svih gostiju dostavljena obezbeđenju koji nadgleda imanje na kojem se rezidencija nalazi.

Jedna od žena na fotografiji navodno je na društvenim mrežama objavila fotografiju. Ona je uklonjena ubrzo nakon što su mediji počeli da izveštavaju o njoj.

Finska premijerka je krajem prošle godine uputila javno izvinjenje, nakon što se zabavljala po noćnim klubovima do ranih jutarnjih sati bez službenog telefona, zbog čega je propustila upozorenje da je bila u kontaktu sa osobom pozitivnom na koronavirus.

Rezultat testa je kasnije pokazao da se premijerka Marin nije zarazila.

Komentari

Vaš komentar