Jezera na jugu Turske, kada se zalede, pravi su dar za stanovnike

Svet 17. jan. 202121:21 > 23:392 komentara
Podeli:
Turska
Izvor: Anadolija/ Şener Toktaş

Jezero Kazan u gradu Musu i jezero Arin u Bitlisu na istoku Turske, posebno u zimskom periodu, kada se usled niskih temperatura zaledi njhova površina, predstavljaju istinski dar prirode i oduševljavaju lokalno stanovništvo, ali i brojne druge posetioce, javlja Anadolija.

Ovi krajevi posebnu čar svakako pokazuju u zimskom periodu, kada se površina ovih jezera potpuno zaledi.

Meštani iz okolnih područja, ali i posetioci koji žele da uživaju u netaknutoj prirodi, hodaju po površini zaleđenog jezera i fotografišu se kako bi ovekovečili ovaj trenutak mitske idile kojoj se ipak najviše obraduju deca i mladi koji koriste ovu posebnu priliku kako bi se klizali na ledu i uživali u čarima zime.

Ova jezera se skoro svake zime zalede, te svojim fascinantnim krajolicima oduševljavaju brojne posetioce, a veliku pažnju privlači i zaleđeni vodopad u Vanu, gradu na samom istoku Turske.jJdan od stanovnika tog kraja Nevruz Sajin kazao je da jezero Arin bude zaleđeno oko tri meseca tokom zime, što svake godine privuče pažnju posetilaca i turista.

Merve Kočabas je istakla da skoro svake zime posećuje to područje kako bi se odmorila i fotografisala predivne krajolike.

Gulsen Gunaj, koja se bavi fotografijom, kazuje da je svaki put fascinirana zimskom čarolijom koju oseti kada poseti taj deo Turske.

„Posebno je privlačan vodopad koji pruža pravi vizuelni spektakl. Djlimično je bio zaleđen kad smo pre dolazili, ali sada je potpuno pod ledom. Prizor je zaista vredan pažnje i dolaska ovde“, kazala je Gunaj.

Komentari

Vaš komentar