Jak zemljotres na Kritu, šteta na zgradama, jedna osoba poginula, 11 povređenih

Svet 27. sep. 202109:01 > 12:331 komentar
Podeli:
Izvor: Reuters/Stefanos Rapanis

Ukupno četiri zemljotresa pogodila su jutros Grčku u manje od sat vremena. Prvi potres zabeležen je u 8:17 sati, a magnituda je bila 6,0 prema Rihteru. Potom su uslijedili potresi magnituda 3,7 u 8:27 sati, 4,6 po Rihteru u 8:37 i u 08:51 zatresao je potres magnitude 3,0. Jedna osoba je stradala, ima štete na starim zgradama, javila je geološka opservatorija u Atini. Turske vlasti izdale su upozorenje na cunami.

U jakom zemljotresu koji je pogodio grčko ostrvo Krit poginuo građevinski radnik u maloj crkvi koja se srušila, a povređeno je 11 ljudi, objavile su vlasti.

„Do sada je jedan čovek poginuo i 11 osoba je hospitalizovano uglavnom sa prelomima“, rekao je za Frans pres zvaničnik pres službe Centra za hitnu pomoć.

Potres se osetio u 8.17 po srednjoevropskom vremenu 23 kilometra od Herakliona, glavnog grada Krita gde su stanovnici izašli na ulice, navela je Opservatorija.

Opservatorija je javila da je potres registrovan na dubini od 10 kilometara, sa epicentrom 346 kilometra južno od Atine.

„Za sada smo imali štete na starim zgradama, ljudi su izašli na ulice“, rekao je zvaničnik civilne zaštite ostrva Janis Leontarakis za javnu televiziiju ERT.

Prema snimcima televizije ERT vidi se šteta, posebno na starim zgradama u Arkaloksoriju na Kritu blizu Herakliona.

 

Turske vlasti izdale su upozorenje na cunami.

Komentari

Vaš komentar