Izraelski vojnici ubili mladog Palestinca u Hebronu

Svet 09. avg 202220:341 komentar
Podeli:
Izvor: Reuters/Ibraheem Abu Mustafa

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je jedan 17-godišnji Palestinac ubijen izraelskom vatrom u gradu Hebronu na Zapadnoj obali.

Pročitajte još:

Izraelska vojska je navela da su njene snage odgovorile bojevom municijom na nasilni protest, preneo je AP.

Dogodilo se to posle jutrošnjeg ubistva trojice palestinskih ekstremista i ranjavanja desetina u sukobu koji je izbio tokom hapšenja u gradu Nablusu na okupiranoj Zapadnoj obali.

Hiljade Palestinaca prisustvovalo je popodne njihovoj sahrani.

Palestinski mediji su izvestili da su večeras takodje dva Palestinca ranjena u Hebronu u sukobu s izraelskim vojnicima, a poginuli je identifikovan kao Moemen Jasin Džaber.

On je pogodjen u grudi bojevim metkom i preminuo je u bolnici.

Zvanična novinska agencije Vafa (Wafa) je izvestila da je jedan ranjenik 15-godišnjak, a drugi nije identifikovan, niti je rečeno da li su bili naoružani.

Izrael: vojska ubila 3 palestinska vojnika na Zapadnoj obali

Izraelska vojska ubila je tri palestinska vojnika i ranila desetine u pucnjavi koja je danas izbila tokom racije u gradu Nablusu na okupiranoj Zapadnoj obali.Do pucnjave je došlo dan nakon što je prekid vatre okončao trodnevne borbe Izraela i palestinske ekstremističke grupe Islamski džihad u Pojasu Gaze.

U odvojenom incidentu u gradu Hebronu na Zapadnoj obali, palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je 17-godišnjak ubijen u izraelskoj vatri.

Izraelska vojska je saopštila da su snage odgovorile paljbom na nasilan protest.

Izraelska policija saopštila je da su snage bezbednosti opkolile kuću Ibrahima al-Nabulsija, za kojeg kažu da je tražen zbog niza pucnjava na Zapadnoj obali ranije ove godine.

Oni su potvrdili da su al-Nabulsi i još jedan palestinski vojnik ubijeni u pucnjavi na licu mesta, kao i da su trupe pronašle oružje i eksploziv u njegovoj kući.

Izraelska vojska je saopštila da su Palestinci napali vojnike bacajući kamenje i eksploziv, a da su vojnici odgovorili paljbom.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da su tri osobe ubijene, al-Nabulsi, Islam Sabuh i Husein Džamal ​​Taha, i najmanje 40 je ranjeno.

Naoružano krilo Fatah partije palestinskog predsednika Mahmuda Abasa, Brigada mučenika Al-Aksa, proglasilo njih troje kao svoje članove i obećalo odmazdu.

Komentari

Vaš komentar