Indija ponovo ima najveći dnevni broj novozaraženih – skoro 390.000

Svet 30. apr. 202108:20 > 08:246 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Adnan Abidi/File Photo

Indija je ponovo zabeležila najveći dnevni broj novih slučajeva korone, jer su se u poslednja 24 sata zarazile još 386.452 osobe, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Od posledica kovida-19 u istom periodu umrlo je 3.498 ljudi.

U Indiji je potvrđeno oko 7,7 miliona novih slučajeva zaraze od kraja februara, kada je počeo drugi talas. Radi poređenja, prethodno je bilo potrebno punih šest meseci da se dostigne broj od 7,7 miliona zaraženih.

Povezane vesti

Policija u glavnom gradu Nju Delhiju zatražila je od lokalnih vlasti da odrede dodatne lokacije za kremacije preminulih, preneo je BBC.

U glavnom gradu je zabeleženo više od 390 smrtnih slučajeva od juče, što je najviše od početka epidemije. U čitavoj zemlji zaraženo je ukupno preko 18 miliona ljudi.

I dalje nema dovoljno kiseonika niti bolničkih kreveta, a ljudi upućuju molbe preko društvenih mreža da bi zbrinuli svoje najbliže.

Centralna vlada suočava se sa sve većim kritikama zbog načina na koji se odnosi prema pandemiji i jer je odobrila održavanje političkih skupova i verskih festivala.

Juče je ministar zdravlja Harš Vardan branio Vladu i rekao da je stopa smrtnosti u Indiji najniža u svetu, kao i da su zalihe kiseonika „adekvatne“.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar