Guverner predložio 100 dolara nagrade za one koji prijave ruske saradnike

Svet 19. jul 202220:3315 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP Photo

Guverner Nikolajevske oblasti, na jugu Ukrajine, koja je stalno bombardovana, predložio je nagradu od 100 dolara za one koji će pomoći da se identifikuju saradnici sa Rusima.

Guverner Vitalij Kim pozvao je građane da daju informacije o „onima koji otkrivaju okupatorima mesta razmeštanja ukrajinskih vojnika“ ili pomažu Rusima da lociraju potencijalne mete za bombardovanje.

„Posle pažljive provere i potvrde datih informacija, dobićete nagradu od 100 dolara“, napisao Kim na Telegramu.

Guverner je rekao da planira da „zatvori“ grad Nikolajev na nekoliko dana, kako bi „neutralisao izdajnike i ruske saradnike“.

„Želimo da stavimo tačku na to. Razmišljamo o merama policijskog časa. Imamo veliku bazu podataka. Zatvorićemo grad na nekoliko dana, ići ćemo i kucati na vrata loših ljudi“, rekao je Kim.

Ta izjava dolazi pošto je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nedavno smenio šefa specijalnih službi i glavnog tužioca, optužujući ih za nedovoljne napore u borbi protiv špijuna i saradnika Moskve. Italijanski list Republika preneo je da je pokušaj puča protiv Zelenskog prava pozadina „čistki“ koje je predsednik Ukrajine iznenada sproveo u vrhu i strukturama bezbednosnog aparata i tuzilaštva pod optužbom da su odavane državne i vojne tajne ruskoj strani.

Komentari

Vaš komentar