FBI pretresao Trampovu kuću na Floridi

Svet 09. avg 202207:26 > 19:3489 komentara
Podeli:

Bivši američki predsednik Donald Tramp objavio je da je u njegov dom na Floridi "upao" FBI i da su agenti otvorili njegov sef. Iz sedišta FBI u Vašingtonu i kancelariji u Majamiju nisu želeli da komentarišu informacije o raciji u Trampovoj kući. Ispred kuće u Mar a Lago okupio se veliki broj Trampovih pristalica.

Pogledajte prilog Vladana Alimpijevića:

Tramp je u saopštenju naveo da je rezidenciju Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi „zauzela velika grupa agenata FBI“, prenosi BBC.

Vlasti sumnjiče Trampa da nije predao sva zvanična dokumenta arhivi na šta je obavezan po silasku sa funkcije. Američki mediji javljaju da je potraga povezana sa dokumentima koje je predsednik možda odneo u Mar-a-Lago kada je napustio Belu kuću.

Trampov advokat Kristina Bob rekla je za NBC da su „neki papiri zaplenjeni tokom pretresa“.

Izvor : Reuters/ Marco Bello

Tramp je ubeđen da pretres ima veze sa njegovom namerom da se kandiduje po treći put za predsednika SAD na izborima u novembru 2024. godine.

„Ovo su mračna vremena za našu nadciju. Ovakve racije dešavaju se samo u zemljama Trećeg sveta. Nažalost, SAD su postale takva zemlja sa korupcijom na do sada neviđenom nivou“, izjavio je Tramp.

Izvor : Reuters/ Marco Bello

Trampov sin Erik izjavio je za Foks njuz da su predmet pretrage bile kutije sa dokumentima koje je Tramp doneo iz Bele kuće i da njegov otac već mesecima sarađuje sa Nacionalnim arhivom po tom pitanju.

Do racije je došlo u trenutku kada Tramp postavlja temelje za još jednu predsedničku kandidaturu na izborima 2024. godine i nakon niza javnih saslušanja o njegovoj ulozi u događajima koji su doveli do napada na Kapitol nakon izbora prošle godine.

Komentari

Vaš komentar