Slavlje širom Italije – navijači napunili trgove, automobili na ulicama

Svet 12. jul. 202108:001 komentar
Podeli:
Izvor: Tanjug / AP, Luca Bruno

Italijani su preplavili ulice i trgove u nedelju uveče nakon osvajanja Evropskog prvenstva u fudbalu. Vatromet i muzika odjekivali su širom zemlje nakon što je Italija pobedila Englesku boljim izvođenjem jedanaesteraca na Vembliju.

„To je neverovatno, neverovatno, ne možete se osećati bolje od ovoga, pobedili smo u finalu“, rekao je Stefano Guči, navijač u na Pjaci del Popolo u Rimu.

Izvor : Tanjug / AP, Alessandra Tarantino

Italijani su pohvalili selektora reprezentacije Roberta Manćinija jer je izvukao zemlju iz dubokog razočaranja nakon što nisu uspeli da se kvalifikuju za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji i odveo je do prve titule prvaka u Evropi od 1968. godine.

„Velika zahvalnost Robertu Manćiniju i našim igračima koji su dobro predstavljali Italiju…“, rekao je talijanski predsednik Serđo Matarela.

Od severa do juga Italije, svuda je bilo veselje. Navijači su napunili centralni trg ispred milanske katedrale, a automobili su trubili u Napulju.

Izvor : Tanjug / AP, Luca Bruno

Slavilo se i u italijanskome gradu Jesiju, rodnom gradu trenera Manćinija.

„To je vrlo važno za Italiju, a posebno za nas“, rekao je za SkyTg24 navijač u Jesiju koji je nosio veliku italijansku zastavu.

To je prvi veliki međunarodni uspeh za italijanski fudbal od pobede na Svetskom prvenstvu 2006.

„Dali ste nam čarobnu noć“, rekao je šef italijanskog Olimpijskog komiteta Đovani Malago.

Izvor : Tanjug / Claudio Furlan/LaPresse via AP
Komentari

Vaš komentar