Erdogan čestitao Kurtiju i poručio da preispita odluku o ambasadi u Jerusalimu

Svet 25. mar. 202114:31
Podeli:
Izvor: REUTERS/Murad Sezer

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan čestitao je kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju na izboru, ali je ponovo izneo zabrinutost zbog otvaranja kosovske ambasade u Jerusalimu i pozvao vlasti da preispitaju tu odluku.

Povezane vesti:

„Turska će, kao i uvek, u narednom periodu pokazati solidarnost na svim poljima sa bratskim narodom Kosova. S druge strane, budući da znam da i vi imate zabrinutost u vezi sa pitanjem kosovske ambasade, čije je otvaranje, kako se izveštava, bilo u Jerusalimu, mislim da bi bilo korisno da vaša vlada razmotri to pitanje u okviru relevantnih rezolucija UN i međunarodnog prava“, navodi se u pismu Erdogana.

„Ovom prilikom ponavljam svoje najbolje želje za vašu sreću, kao i prosperitet i blagostanje prijateljskog i bratskog naroda Kosova“, napisao je Erdogan, prenosi Kossev.

On je ocenio da je uključivanje u vladu Turske Demokratske partije Kosova, stranke koja je osvojila dva mesta rezervisana za tursku zajednicu u kosovskoj skupštini, pokazatelj da Kurti obraća pažnju na prioritete i očekivanja turske zajednice.

Komentari

Vaš komentar