Ema Koronel: (Ne)očekivan pad verne supruge El Čapa

Svet 24. feb. 202120:431 komentar
Podeli:
Izvor: REUTERS/Jeenah Moon

Ema Koronel (31) upoznala je svog supruga kada je imala samo 17 godina, tek što je pobedila na konkursu za lepotu u meksičkoj državi Sinaloa. El Čapo je tada bio 50-godišnjak, na čelu najmoćnijeg narko kartela na svetu.

Povezane vesti:

Dok je igrala sa svojim tadašnjim dečkom, prišao joj je jedan muškarac i rekao joj da “gospodin” želi da igra sa njom. Rekla je “naravno”. Uskoro je postala njegova supruga, piše „El Pais“.

Zbog svog modnog stila, u SAD je zovu „Kardašijanka Sinaloe“.

Navodno je rođaka Ignasia Koronela, broja 3 u hijerarhiji kartela, jednog od saradnika El Čapa, mada je ona to negirala.

Za svog supruga kaže da je dobar, nenasilan čovek koga nikad nije čula da psuje.

„Njegove devojčice ga obožavaju i stalno pitaju za njega. Zaljubljena sam u njega“, uvek je govorila pred kamerama.

Koronel, koja je uhapšena u SAD, optužena je da je učestvovala u distribuciji kokaina, metamfetamina, heroina i marihuane.

Osim toga, optužena je da mu je pomogla u spektakularnom bekstvu iz meksičkog zatvora leta 2015. godine, kroz tunel koji je spajao tuš kabinu u njegovoj ćeliji sa kućom koja je bila spremana za njegov beg. Kako navode američke vlasti, spremala se da mu pomogne u još jednom bekstvu 2017, malo pre nego što je on izručen Sjedinjenim Državama.

Jedan od najnapetijih momenata za Emu bilo je suđenje El Čapu 2019. godine. Tužilaštvo je iznelo niz dokaza i poruka koje je FBI presreo između nje, njenog supruga.

Tako su reči Eme Koronel o tome kako ne zna čime se njen suprug bavi pale u vodu.

U tim porukama, on joj daje precizne instrukcije kako će komunicirati. Savetovao joj je koji telefon da koristi i da stupi u kontakt sa nekim iz klana kako bi joj pomogao oko toga. U drugoj poruci, ona mu kaže kako misli da će joj policija doći na vrata pa je on pita da li ima oružje, na šta ona odgovara da ima. Takođe joj je savetovao da se sakrije na sigurno mesto i nastavi sa normalnim životom.

Komentari

Vaš komentar