Džonson tokom lokdauna imao i rođendansku zabavu u zatvorenom sa 30 ljudi

Svet 24. jan 202221:021 komentar
Podeli:
Izvor: REUTERS/John Sibley/File Photo

Dauning strit je potvrdio da se njegovo osoblje okupilo tokom prvog lokdauna u junu 2020. godine u kabinetu britanskog premijera Borisa Džonsona da bi proslavilo njegov rođendan.

Kako je preneo ITV News na zabavi je bilo prisutno oko 30 ljudi koji su mu otpevali rođendansku pesmu i bili posluženi tortom.

Povezane vesti

Osoblje se, kako je saopšteno iz Dauning strita broj 10, zvanične rezidencije britanskog premijera, okupilo iznenada kako bi Džonsonu čestitali rođendan, dodajući da je on sam na zabavi bio manje od 10 minuta, navodi BBC.

Prema tadašnjim pravilima zaključavanja, u većini zatvorenih prostora je bilo zabranjeno okupljanje više od dve osobe.

ITV News navodi da je rođendanska žurka bila organizovana u Džonsonovom kabinetu, nešto posle dva popodne 19. juna 2020. godine, dodajući da je to bilo iznenađenje za britanskog premijera nakon njegovog povratka sa zvaničnog putovanja u školu u Hertfordširu.

Ovaj medij dodaje i da su se iste večeri u Džonsonovoj kući okupili porodica i prijatelji.

No uprkos svemu tome, portparol Dauning strita je kazao da je to sve „totalna neistina“.

„Prema tadašnjim pravilima, premijer je ugostio mali broj pripadnika porodice napolju te večeri“, kazao je portparol.

Prema kovid pravilima u to vreme, na otvorenom je moglo u isto vreme da se okupi najviše šest osoba, uz poštovanje mera distance.

BBC je saznao da je viša javna službenica, koja pravi izveštaj o okupljanjima u prostorijama vlade tokom kovid ograničenja, već znala za taj događaj od 19. juna. Očekuje se da ona kasnije ove nedelje objavi svoj izveštaj.

Komentari

Vaš komentar