Dva pripadnika avganistanskih bezbednosnih snaga ubila 12 kolega

Svet 16. jan. 202116:561 komentar
Podeli:
Izvor: REUTERS/Mohammad Ismail

Najmanje dva pripadnika avgansitanskih bezbednosnih snaga otvorila su vatru i ubila 12 kolega u provinciji Herat na zapadu zemlje.

Taj sinoćni napad, za koji su pobunjenici talibani preuzeli odgovornost, policija Herata je opisala kao „napad iznutra“.

Policija je navela da su napadači pobegli s oružjem ubijenih i municijom i dodala da su snage avganistanske vlade povratile kontrolu nad tom oblašću.

U Kabulu su danas poginula dva policajca, a jedan je ranjen u eksploziji bombe zakačena za policijsko oklopno vozilo. U provinciji Helmand, na jugu Avganistana, sinoć je jedan policajac poginuo, a dva su ranjena u napadu bombaša samoubice na policijski kompleks.

Takođe na jugu, u provinciji Kandahar, više naoružanih muškaraca, uključujuči bombaša samoubicu, napalo je auto servis koji pripada obaveštajnoj agenciji Avganistana, a žrtava nije bilo. Vlasti su ubile najmanje četiri napadača.

Za napade u Kabulu i provincijama Helmand i Kandahar još niko nije preuzeo odgovornost.

Ekstremistička grupa Islamska država preuzela je odgovornost za brojne napade u Kabulu prethodnih meseci.

Do nasilja dolazi, iako su predstavnici talibana i avganistanske vlade nedavno obnovili mirovne pregovore u Kataru. Pregovori sporo napreduju pošto pobunjenici nastavljaju sa napadima na snage avganistanske vlade, dok se drže obećanja da neće napadati vojnike SAD i NATO.

Komentari

Vaš komentar