Deca kalašnjikovom zapucala na policiju, devojčica ranjena u razmeni vatre

Svet 03. jun. 202110:4124 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay/Diego Fabian Parra Pabon

Dvoje dece pobeglo je iz maloletničkog doma na Floridi, provalilo u kuću i zapucalo iz kalašnjikova na policajce koji su došli na mesto događaja, saopštile su američke vlasti.

Dvanaestogodišnji dečak i četrnaestogodišnja devojčica pronašli su oružje u kući u koju su provalili u Enterprajzu na Floridi i pucali su na šerifove zamenike, saopštila je kancelarija šerifa.

Devojčica je upucana i povređena nakon što je uperila oružje na zamenike.

„Danaestogodišnji dečak, naoružan s kalašnjikovom AK-47, ubrzo je spustio svoje oružje i nije povređen“, rekao je ured šerifa.

Snimke s policijske kamere pokazale su zamenike kako se kriju iza drveća dok su oko njih odjekivali pucnji. Snimak devojčice koja je upucana je zamućena. Po zvuku videa dalo se zaključiti da se radilo o haotičnoj sceni, dok su zamenici žurili da pruže medicinsku pomoć devojčici koja je vrištala u bolu.

Devojčica je operisana i u stabilnom je stanju, rekle su vlasti. Zamenici šerifa nisu ranjeni u pucnjavi.

Prema navodima šerifove kancelarije, optužnice protiv dece još nisu potvrđene.

Razmena vatre trajala 35 minuta

Deca su pobjegla iz doma Evangeličke metodističke crkve iz Enterprajza u utorak popodne, rečeno je iz kancelarije šerifa.

Nekoliko sati kasnije, provalili su u kuću. Prolaznici su prijavili da su čuli razbijanje stakla u kući i obavestili su policiju.

Policajci su okružili kuću. U tom trenutku deca su zapucala iz kuće, rečeno je u saopštenju kancelarije šerifa. U kući su se nalaziili pištolj, sačmarica i kalašnjikov AK-47, uz veliku količinu municije.

Razmena vatre trajala je 35 minuta.

„Policajci su učinili sve što su mogli da deeskaliraju situaciju, i skoro su ih ubili 12-godišnjak i 14-godišnjakinja“, rekao je šerif Majk Čitvud.

Šerif kritikuje pravni sistem za maloletnike

Šerif je rekao da je devojčica imala dosije i da je prošle godine uhapšena zbog paljenja nekoliko napuštenih objekata.

Tokom konferencije za medije, Čitvud je kritikovao pravni sistem za maloletnike. Istaknao je da su nasilni tinejdžeri često smešteni u maloletničke domove koji nisu osposobljeni za njihov odgoj. Rekao je da devojčica koja je bila uključena u pucnjavu nije smela da bude smeštena u dom iz kog je pobegla.

Komentari

Vaš komentar