Ćerka avganistanskog ambasadora u Pakistanu oteta i mučena

Svet 17. jul. 202119:00
Podeli:
Izvor: Pixabay/sammisreachers

Ćerka avganistanskog ambasadora u Pakistanu oteta je u Islamabadu, držana nekoliko sati i mučena, saopštili su zvaničnici obe zemlje.

Niko nije uhapšen zbog napada na Silsile Alikhil (26), koji se dogodio u petak. Avganistansko ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je hitnu istragu i navelo da je ona „teško mučena“.

U bolničkom medicinskom izveštaju, u koji je AP imao uvid, navodi se da je pretrpela udarce po glavi, imala tragove vezivanja na zglobovima i nogama i da je teško pretučena.

U izveštaju se navodi da su je otmičari držali više od pet sati i da ju je policija dovela u bolnicu u Islamabadu. Nisu navedeni detalji otmice niti okolnosti pod kojim je oslobođena.

Pakistan je napad nazvao „uznemirujućim“ i rekao da je pojačana bezbednost rezidencije avganistanskog ambasadora u Islamabadu.

Avganistansko ministarstvo spoljnih poslova je najoštrije osudilo „gnusni čin“ i izrazilo zabrinutost za bezbednost svojih diplomata i njihovih porodica u Pakistanu.

Sa povlačenjem američkih i NATO trupa iz Avganistana eskaliralo je nasilje u toj zemlji, a pojedini zvaničnici iz Kabula pojačali su verbalne napade na Pakistan.

Komentari

Vaš komentar