Čečenski lider Kadirov šalje trojicu sinova tinejdžera u rat u Ukrajini

Svet 03. okt 202215:0447 komentara
Izvor: Natalia Kolesnikova/AFP

Čečenski vođa Ramzan Kadirov u ponedeljak je najavio da će trojicu svojih sinova tinejdžera poslati u borbu u Ukrajini, nakon što je u subotu predložio da se tamo upotrebi nuklearno oružje niske radioaktivnosti. 

Kadirov i pripadnici njegove milicije, takozvani „kadirovci“ ili čečenski „dobrovoljci“, su optuženi za brojna zlostavljanja u Čečeniji. Njegovi ljudi su bili raspoređeni u Ukrajini zajedno sa ruskim trupama.

Pročitajte još

U objavi na Telegramu je napisao da njegova deca Ahmat, Eli i Adam, stari 16, 15 i 14 godina, „već duže vreme“ prolaze vojnu obuku da bi naučili da koriste „različito oružje“.

„Došlo je vreme da zablistaju u pravoj bici. Mogu samo da pozdravim njihovu odlučnost. Uskoro će otići na prvu liniju fronta“, objavio je Kadirov.

Čečenski vođa ima četrnaestoro dece, kako stoji na njegovoj zvaničnoj stranici, ali ruski mediji pišu da bi ih moglo biti i više.

Poznat po nečuvenim izjavama, Ramzan Kadirov je u subotu pozvao ruske vlasti na upotrebu „nuklearnog oružja niske radioaktivnosti“ u Ukrajini.

Komentari

Vaš komentar