Broj žrtava pucnjave u školi u Mičigenu porastao na četiri, preminuo učenik

Svet 01. dec. 202120:221 komentar
Podeli:
Izvor: Reuters/Seth Herald

Sedamnaestogodišnji dečak je podlegao povredama i postao četvrta žrtva napada u srednjoj školi u američkoj državi Mičigen, javile su vlasti.

Prethodno je javljeno da su u jučerašnjem oružanom napadu u srednjoj školi Oksford u okrugu Okland, koji je izvršio učenik škole (15) ubijena tri učenika, dok je sedmoro ranjeno, neki od kojih su u kritičnom stanju.

Povezane vesti

Među njima je i devojčica (14), koja je stavljena na respirator posle operacije.

Napadač je u pritvoru.

Istražitelji još pokušavaju da utvrde motiv za napad.

Šerif okruga Okland Majkl Bušard rekao je da osoba koja ima najviše uvida i motiv neće da govori.

Policija je jurnula u školu juče oko ručka, kada su bili preplavljeni sa više od 100 poziva kojim je prijavljeno da je oružani napadač u školi. Oni su uhapsili tinejdžera u školskom hodniku nekoliko minuta po dolasku. On je digao ruke u vazduh kad su policajci stigli, rekao je Bušard.

Dečakov otac je u petak kupio pouluautomatski pištolj Sig sauer od devet militmetara koji je upotrebljen u napadu, rekao je šerif. On je rekao da ne zna zašto je taj čovek kupio to oružje, čije slike je njegov sin objavljivao preko interneta i sa kojim je vežbao gađanje.

Nastavnik, koji je zadobio površinsku ranu na ramenu, napustio je bolnicu, ali šest đaka, starih od 14 do 17 godina, ostali su u bolnici tokom noći sa ranama od vatrenog oružja, rekao je šerif.

Oružje koje je napadač imao imalo je još sedam rundi municije kada se maloletni napadač predao, rekao je Bušard.

Vlastima je skrenuta pažnja na objave preko društvenih mreža da je bilo pretnji za oružani napad u školi koja ima oko 1.700 đaka, ali Bušard je rekao da nisu znali za te glasine pre napada.

Naglasio je koliko je važno da se taj tip informacija šalje vlastima, a istovremeno je upozorio da se ne šire glasine preko društvenih mreža dok se ne sprovede puna istraga.

Komentari

Vaš komentar