Britanska premijerka Liz Tras sve nepopularnija

Svet 05. okt 202220:039 komentara
Izvor: REUTERS/Peter Nicholls

Britanska premijerka Liz Tras nepopularnija je nego što je ikada bio njen prethodnik Boris Džonson ili bivši čelnik Laburističke stranke Džeremi Korbin, pokazuje anketa JuGova, čiji su rezultati objavljeni.

Samo 14 odsto Britanaca sada ima pozitivno mišljenje o premijerki, što je znatno manje u odnosu na 26 procenata iz ankete od 21. i 22. septembra, prenosi Hina.

Gotovo tri četvrtine ispitanika, odnosno 73 odsto Britanaca, sada ima negativno mišljenje o premijerkinom radu, a čak 55 odsto ima vrlo negativno mišljenje, i to je niži rejting od najlošijeg Džonsonovog ili Korbinovog.

Tras je obećala da će izvući zemlju iz teškog perioda koji predstoji, govoreći o „olujnim danima“ dok je iznosila svoje planove za podsticanje privrednog rasta. U govoru na torijevskoj konferenciji, koju su obeležili preokreti i unutrašnje podele, premijerka je priznala da će njene politike izazvati poremećaje, ali je insistirala da „status kvo nije opcija“.

Tras je održala govor nakon finansijskih i političkih previranja zbog kontroverznog vladinog pokušaja da smanji poreze za 45 milijardi funti i da poveća vladinu potrošnju, što je izazvalo potres na tržištima i moglo bi doveti do poraza stranke na izborima.

Komentari

Vaš komentar