Bivša devojka pred sudom opisala nasilničko ponašanje Gigsa

Svet 09. avg 202220:26 > 20:271 komentar
Podeli:
Rajan Gigs
Izvor: REUTERS/Carl Recine

Bivša devojka Rajana Gigsa opisala je pred sudom u Mančesteru "agresivno" ponašanje nekadašnjeg fudbalera Mančester junajteda, kojem se sudi za nasilničko ponašanje.

Gigs je optužen da je 1. novembra 2020. godine napao bivšu devojku Kejt Grenvil i naneo joj telesne povrede u njegovoj kući u Vorsliju, u Mančesteru. On je, takođe, optužen i za napad na njenu mlađu sestru Emu tokom istog incidenta.

Pored toga, Gigs (48) se suočava i sa optužbama za „kontrolisanje i prisilno ponašanje“ protiv svoje bivše devojke u periodu od avgusta 2017. do novembra 2020. godine.

Gigs je odbacio sve optužbe.

Drugog dana suđenja, porota je pogledala snimak policijskog intervjua Kejt Grenvil. Ovaj intervju obavljen je u novembru 2020. godine, nakon policijske intervencije u kući Gigsa.

Ponekad u suzama,  Grenvil (36) je rekla da je bila „ludo zaljubljena u njega“, ali da je „od samog početka bilo crvenih zastavica“.

Tužilaštvo je navelo da je Gigs tog 1. novembra 2020. glavom udario Kejt Grenvil, povredio joj usnu, i da je laktom u vilicu udario njenu sestru koja je pokušala da je odbrani.

„Nikada ga ranije nisam videla tako ljutog. Bio je pijan“, rekla je Grenvil sudu.

„Oborio me je na pod i pokušao da mi uzme telefon iz ruke. Prišao je i udario me glavom u lice. Bila sam u šoku… Taj napad je bio drugačiji od svih prethodnih jer je imao nameru da me povredi“, dodala je ona.

Grenvil je detaljno iznela svoje sumnje u Gigsovo neverstvo, a opisala je i svađu iz hotela na početku njihove veze 2017. godine. Ona je navela da ju je Gigs vukao golu po podu i da je nju i njene stvari izbacio u hodnik.

Navela je da se osećala „poniženo i posramljeno“.

Grenvil je u suzama rekla i da je imala samoubilačke misli, kao i da ju je Gigs učinio „paranoičnom“ zbog čega se pitala da li je luda.

Očekuje se da će suđenje trajati 10 dana.

Komentari

Vaš komentar