Berluskoni primljen u bolnicu zbog niza lekarskih pregleda

Svet 23. jan 202219:411 komentar
Izvor: Tiziana Fabi/AFP

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni primljen je u bolnicu u Milanu radi lekarskih pregleda, dan nakon što se povukao iz izborne trke za funkciju predsednika zemlje.

Lokalni mediji javljaju da je lider političkog desnog centra i medijski tajkun hospitalizovan u bolnici San Rafaele, gde radi i njegov lični lekar. Iz njegovog kabineta je saopšteno da već nekoliko dana odlazi na lekarske preglede u tu ustanovu.

Berluskoni je u proleće 2020. godine preboleo koronavirus, a prošlog proleća bio je u bolnici nekoliko puta radi lečenja komplikacija povezanih s virusom.

Nakon što je preboleo kovid-19, Berluskoni (85) je novinarima rekao da je bolest bila podmukla i da je najopasniji izazov s kojim se ikada suočio.

Osim što je u ranjivoj starosnoj grupi, Berluskoni ima srčano oboljenje zbog kojeg mu je pre nekoliko godina ugrađen srčani stimulator.

Podsetimo, Berluskoni je u subotu nevoljno povukao svoju kandidaturu u izbornoj trci za novog predsednika Italije. U proteklih sedam godina, tu uglavnom ceremonijalnu funkciju obavljao je Serđo Matarela, a analitičari tvrde da za njegovog naslednika najviše šansi ima aktuelni premijer Mario Dragi.

Poslanici italijanskog parlamenta i regionalni predstavnici započinju glasanje u ponedeljak, a indirektni izbori bi mogli da potraju do četvrtka.

Komentari

Vaš komentar