Berluskoni ostao bez 12 poslanika

Svet 27. maj 202121:41
Izvor: Tiziana Fabi/AFP

Partija Silvija Berluskonija Napred Italija ostala je u parlamentu bez 12 poslanika, koji su prešli u novu stranku desnog centra Hrabro Italija, koju su osnovali gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro i guverner Ligurije Đovani Toti.

Stranka Hrabro Italija već ima 24 poslanika i sedam senatora, a između ostalih su joj pristupila i petorica poslanika Pokreta pet zveza, preneo je Politiko.

pročitajte još

Za Berluskonija su to loše vesti, koje su stigle nakon što su poslednja ispitivanja javnog mnjenja pokazala da Forca Italija, koja je na izborima 2018. godine dobila 14 odsto glasova, sada ima podršku svega sedam odsto birača.

Brunjaro je danas u parlamentu rekao da „partiji Forca Italija i ostalim strankama desnog centra želi sve najbolje“, ali je istakao da je vreme da novi pokret preuzme liderstvo u tom političkom spektru.

„Hvala Berluskoniju koji je uvek bio hrabar, ali sada moramo da gledamo napred, u drugačijoj smo eri. Nismo ni protiv koga, svima kaženo hvala, ali moramo da gledamo u budućnost, potrebni su nam mladi ljudi, kazao je Brunjaro.

Predsednik poslaničkog kluba nove stranke Hrabro Italija Marko Marin rekao je da će podržavati vladu nacionalnog jedinstva i da će pomoći premijeru Mariju Dragiju.

Komentari

Vaš komentar