Beograd Prajd: Tragedija u Oslu – zločin protiv ljubavi i različitosti

Svet 25. jun 202215:394 komentara
Podeli:
Izvor: Hakon Mosvold Larsen/NTB/via REUTERS

Beograd Prajd izrazio je duboko žaljenje i saosećanje sa žrtvama noćašnjeg napada u Oslu i pružio solidarnost LGBTI+ zajednici u Norveškoj.

Povezane vesti:

„Tragedija nas opominje i podseća da borba za ljudska prava i ravnopravnost nikada ne prestaje, a zbog svih onih koji su svoje živote izgubili, poručujemo da ovakvi napadi ne smeju da nas zastraše i obeshrabre“, naveo je Beograd Prajd i poručio da neće odustati od borbe za bolji i slobodniji svet koji poštuje različitosti.

U saopštenju se ocenjuje da je događaj u Oslu zločin protiv ljubavi, različitosti i ravnopravnosti i da nikada više ne sme da se ponovi.

Beograd Prajd šalje snažnu podršku prijateljima i dugogodišnjim saradnicima u Oslo Prajdu i danas stoji uz njih, pružajući im ljubav i saosećanje u ovom teškom momentu.

Organizacija je izrazila divljenje i solidarnost sa onima koji su danas, uprkos otkazivanju šetnje zbog noćašnjeg napada, izašli na ulice Osla kako bi pokazali da strah ne može da nadvlada borbu za ljubav.

„Tragedija je poziv na buđenje svima u svetu i podseća da zločini počinjeni iz mržnje prema LGBTI+ zajednici uvek moraju biti sankcionisani, a počinici procesuirani“, poručio je Beograd prajd.

Komentari

Vaš komentar