BBC primio rekordan broj žalbi na izmene programa zbog smrti princa Filipa

Svet 15. apr. 202120:401 komentar
Podeli:
Izvor: AP Photo/Alastair Grant

Britanski javni servis BBC primio je rekordnih 110.000 žalbi zbog ukidanja redovnog programa na dan smrti princa Filipa, vojvode od Edinburga, piše list Gardijan.

Najveći broj žalbi zabeležen u istoriji televizije u Britaniji BBC je dobio zbog odluke da gotovo potpuno napusti planirani program, i da umesto popularnih emisija, poput serije Eastenders i rijaliti programa MasterChef emituje nekrologe i izveštava o smrti kraljičinog supruga iz časa u čas.

Povezane vesti:

Kako piše Gardijan, ovo je navelo mnoge Britance da isključe televizore ili gledaju program preko servisa za striming.

Mnogi gledaoci su kazali da je potpuno ukidanje programa bilo preterano, te će BBC emitovati sahranu uživo na prvom programu i reprizirati na drugom kasnije te večeri.

Najveći deo programa emitovaće se po planu, uključujući prenos polufinalne utakmice FA kupa između Čelsija i Mančester Sitija.

Britanski javni servis uvažio je žalbe gledalaca ali je saopštio da su promene programa bile u skladu sa ulogom BBC-ja kao javnog servisa.

„Odlazak njegovog kraljevskog veličanstva princa Filipa, vojvode od Edinburga, bio je značajan događaj koji je privukao veliko interesovanje u zemlji i inostranstvu. Uvažavamo to da neki gledaoci nisu bili zadovoljni obimom izveštavanja i uticajem koji je ono imalo na TV i radio program“, rekli su iz te korporacije.

„Takve promene ne pravimo bez pažljivog razmatranja i odluke koje su donete odražavaju ulogu BBC-ja kao javnog servisa, u trenucima od nacionalnog značaja. Zahvalni smo na povratnim informacijama i uvek slušamo reagovanja naše publike“, navode u BBC.

Komentari

Vaš komentar