Bajden domaćin samita za borbu protiv nasilja izazvanog mržnjom

Svet 19. avg 202214:502 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug via AP Photo/Evan Vucci, File

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena saopštila je da će Bajden sledećeg meseca biti domaćin samita u Beloj kući za borbu protiv nasilja izazvanog mržnjom.

Bela kuća je saopštila da će Bajden biti domaćin samita „Stojimo ujedinjeni“ 15. septembra, podstaknut ubistvom deset Afroamerikanaca u supermarketu u gradu Bafalu u državi Njujork u maju.

Bajdenov cilj je i da se obrati javnosti, nakon niza nasilja izazvanog mržnjom u državama Teksas i Viskonsin ove godine.

„Kao što je predsednik Bajden rekao u Bafalu nakon grozne masovne pucnjave ranije ove godine, svi moramo biti dobrovoljci u borbi za dušu naše nacije, tom velikom cilju Amerike. Samit će biti važna prilika da se Amerikanci svih rasa, religija, iz svih regija, svih političkih miljea i načina života zajedno okrenu tom cilju“, saopštila je portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer.

Bajden će održati centralni govor na samitu. Bela kuća je navela da će na okupljanju prisustvovati grupe za zaštitu građanskih prava, verski lideri, predstavnici poslovnog sveta, pripadnici policije, bivši pripadnici nasilnih grupa, žrtve ektremističkog nasilja i ličnosti iz sveta kulture.

Bela kuća je naglasila da namerava da ujedini američke Demokrate i Republikance, kao i lidere na federalnom, državnom i lokalnom nivou, u borbi protiv nasilja izazvanog mržnjom.

Komentari

Vaš komentar