Austrija odlaže ponovno otvaranje restorana, pripremaju se nova ograničenja

Svet 22. mar 202123:03
Izvor: Tanjug/AP Photo/Ronald Zak

Zbog porasta novoobolelih od koronavirusa, Austrija je odložila ponovno otvaranje terasa kafića, restorana i barova predviđeno za 27. mart, a regioni se pripremaju za nova lokalna ograničenja, saopštila je vlada u ponedeljak.

Otkada je Austrija, uprkos velikom broju slučajeva, 8. februara popustila mere i dopustila ponovno otvaranje manje esencijalnih trgovina, širenje bolesti uzrokovane koronavirusom neprestano se povećava. Noćni policijski čas je stupio na snagu umesto celodnevnog ograničenja kretanja.

povezane vesti

U petak je prijavljeno više od 3.500 novoobolelih, što je najveći broj od početka decembra kada je tokom drugog zatvaranja došlo do pada broja zaraženih.

Vlada se u ponedeljak sastala s guvernerima pokrajina da bi razmotrila plan o ponovnom otvaranju terasa idućeg vikenda. Izuzetak je mala alpska pokrajina Vorarlberg kojoj su otvaranje dopustili početkom ovog meseca.

„Nažalost, stručnjaci su nam savetovali da ovde više ne smanjujemo ograničenja“, izjavio je kancelar Sebastian Kurc komentarišući stanje većine provincija.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar