Američka aviokompanija zbog incidenata s putnicima odlaže služenje alkohola

Svet 29. maj 202119:23
Podeli:
Izvor: REUTERS/Loren Elliott/File Photo

Američka aviokompanija "Sautvest erlajns" je objavila da zbog rastućeg broja incidenata s putnicima odlaže služenje alkoholnih pića tokom leta.

Ta kompanija je planirala da ponovo počne prodaju alkoholnih pića sledećeg meseca na letovima ka Havajima, a u julu i na ostalim, ali pobunio sindikat koji zastupa stjuardese.

Na to je portparol kompanije Kris Mainc saopštio da je prodaja pića odložena „s obzirom na nedavni porast broja incidenta u celoj industriji s putnicima ;koji ometaju putovanje“.

Aviokompanija nije odredila nov datum početka prodaje alkohola, rekao je on.

Predsednica sindikata stjuardesa Lin Montgomeri rekla je ove nedelje da je ionako bilo 477 slučajeva „nedoličnog ponašanja“ putnika u avionima „Sautvest erlajns“ od 8. aprila do 15. maja i da je članstvo sindikata zabrinuto zbog plana te kompanije da obnovi prodaju alkoholnih pića u avionima što bi moglo sam povećati taj problem.

Montgomeri je pokrenula to pitanje pošto je jednu stjuardesu u prošlu nedelju u lice udarila jedna 28-godišnja putnica koja je osumnjičena za nanošenje teške povrede. Policija nije navela da li je putnica bila pijana.

Komentari

Vaš komentar