Ambasador pri UN: Ne samo vojnobiološka aktivnost SAD, isplivaće još toga…

Svet 20. mar 202215:0840 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je da će se, nakon završetka "specijalne operacije u Ukrajini, pojaviti nove ružne informacije poput onih da SAD sprovode vojnobiološke aktivnosti na postsovjetskom prostoru".

„Na zapadu odlično znaju da će nastavkom borbenih dejstava, slabljenjem potencijala ukrajinske vojske, slabiti i pozicije kijevskih vlasti, a oni žele da održe ove pozicije na sve načine, jer će, ako i kada ciljevi specijalne vojne operacije budu ostvareni, na površinu isplivati ogromna količina ružnih informacija, ne samo vojnobiološka delatnost, već i mnoge druge“, rekao je Nebenzja za televiziju „Rusija 1“.

Povezano:

On je nazvao smešnim pokušaj da se vojnobiološka aktivnost SAD u Ukrajini pobija tvrdnjom da UN to nisu potvrdile.

„To je smešno, jer je vojnobiološki razvoj a priori tajna. Oni koji se bave njim nikome ne ispostavljaju račune, uključujući UN niti drugima“, objasnio je Nebenzja.

Stalni predstavnik Rusije pri UN izjavio je da zapadne države i Ukrajina ne treba javno da optužuju Moskvu za propagandu.

„Ako nisu saglasni sa činjenicama o događajima u Ukrajini koje objavljuje ruska strana – neka ih demantuju“, naveo je Nebenzja.

Održana i prezentacija

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je održalo prezentaciju u kojoj su tvrdili da su SAD potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojnobiološkom programu i bavile se, između ostalog, navodno uzročnicima kuge i antraksa, prenosi „Sputnjik“.

Načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Ruske Federacije general-potpukovnik Igor Kirilov saopštio je ranije da je na teritoriji Ukrajine formirana mreža više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona.

„Sve što je bilo potrebno za nastavak američkog vojnobiološkog programa već je uklonjeno iz Ukrajine nakon početka ruske specijalne vojne operacije“, rekao je Kirilov.

Komentari

Vaš komentar