Ambasador Haitija u SAD: Ubice predsednika profesionalni plaćenici

Svet 07. jul. 202121:392 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Andres Martinez Casares/File Photo

Ubice predsednika Haitija Žovenela Moiza, ubijenog danas, bili su "profesionalni" plaćenici koji su se predstavili kao američki agenti i koji su moguće već napustili zamlju, rekao je ambasador Haitija u SAD.

Povezane vesti

Počinioci su se predstavili u rezidenciji predsednika Moiza kao pripadnici američke Agencije protiv droge (DEA), ali njihovo ponašanje nije odgovaralo toj tvrdnji, rekao je ambasador Boki Edmond.

„To je bio dobro organizovan napad i radi se o profesionalcima“, rekao je ambasador novinarima. Rekao je da imaju video snimak i da misle da se radi o plaćenicima.

Rekao je da će prva dama Martin Moiz, koja je ranjena u napadu, biti evakusiana u bolnicu u Majamiju na lečenje.

U toku je istraga da se utvrdi gde se nalaze ubice, koja im je motivacija i čiji su državljani, rekao je ambasador i potvrdio ranije navode da su oni izmedju sebe govorili španski.

Po njegovom mišljenju ubice su već napustile Haiti, verovatno su otišli u Dominikansku Republiku, zemlju sa kojom Haiti deli ostrvo Hispanjola.

„Ne znamo da li su otišli ili su još tu“, rekao je on i dodao: „Ako nisu u zemlji mogu da odu jedino preko kopnene granice jer nema aviona“.

Komentari

Vaš komentar