Pilot umro, žena pokušala da pilotira i srušila avion

Svet 24. avg. 201510:42 > 10:48
Podeli:
Izvor: Freeimages.com/Ann- Kathrin Rehse

U Španiji je teško povređena žena prilikom pada malog aviona, pošto je bila prinuđena da pilotira bez prethodnog letačkog iskustva kada je njen suprug - pilot izgubio svest i umro, piše danas britanski Gardijan.

„On (pilot) je umro, verovatno pre nesreće, tokom leta“, rekao je portparol Službe za vanredne situacije i dodao da je žena koja se našla u ulozi pilota imala opekotine i više kontuzija pošto se srušio avion kojim je pilotirala na tri kilometra od aerodroma u Sevilji, na jugozapadnu Španije.

Bračni par je malim avionom poleteo iz grada Trebuhena i trebalo je da sleti u Koria del Rio, malom grad u blizini Sevilje.

Gardijan piše da je iako je žena stalno letela, nije znala da pilotira, pa su je navodili iz kontrolnog tornja u pokušaju da spusti avion na aerodrom, a upućen je bio i helikopter i avion da navodi mali avion do piste.

„Avion može da leti bez ikakvih problema. Ne brinite avion se neće srušiti. Ne brinite sleteće bez ikakvih problema“, mogao se čuti kako govori kontrolor leta sa aerodroma što je snimnjeno na traci na kojoj se nalazi kompletna njihova komunikacija, što je objavljeno na onlajn izdanju lokalnog dnevnog lista Diario de Sevilja.

Ipak, mali avion se srušio na oko tri kilometara od početka piste aerodroma u Sevilji, prilikom pokušaja sletanja, potvrdile su španske aerodromske vlasti agencije AENA.

Aerodrom je juče bio zatvoren nešto manje od dva sata, zbog nesreće, a avioni su bili preusmereni u obližnji grad Heres de la Frontera, navode iz AENA.