Tri osobe poginule u sukobima na istoku Ukrajine

Svet 19. jul. 201512:19 > 15:55
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP, Evgeniy Maloletka

Dva civila i jedan ukrajinski vojnik poginuli su na istočnom, pobunjenom delu Ukrajine, a granatom je u Donjecku pogođena i bolnica, saopštili su ukrajinski i proruski izvori.

Jedan muškarac je ubijen kasno sinoć na širem području Donjecka, a jedna lekarka je ranjena od pogotka granate u bolnicu na istom području, saopštili su Frans presu izvori bliski proruskim pobunjenicima i dodali da je jedna osoba ranjena u mestu Makivka, takođe u području Donjecka.

Predstavnik pobunjenika Eduard Basourin optužio je ukrajinsku vojsku za pucnjavu u mestu Piski, kod aerodroma u Donjecku, navodeći da je koristila oružje kalibra 152 milimetra.

Ukrajinska vojska je saopštila da je jedan civil poginuo i da ih je nekoliko ranjeno u razmeni vatre u mestu Vodiane, kod aerodroma Donjecka. Vojska je za taj napad optužila proruske separatiste.

„Jedan ukrajinski vojnik je poginuo i sedam je povređeno u poslednjih 24 sata“, izjavio je portparol ukrajinske vojske Oleksander Motuzianik i dodao da se stanje pogoršalo oko aerodroma u Donjecku.

Lokalna uprava u Donjecku saopštila je ranije danas da su ukrajinske snage granatirale centar tog grada, kao i da je u tom napadu potpuno uništena jedna zgrada, a pogođene su i škola i bolnica.