"Ostanite kod kuće", pozivao američki gradonačelnik iz meksičkog letovališta

Svet 03. dec 202015:30 > 15:31
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Američki gradonačelnik koji je privatnim avionom otišao na odmor dok je pozivao građane da ostanu kod kuće najnoviji je političar koji je optužen za licemerje u vreme kovida-19.

Stiv Adler, gradonačelnik Ostina, s porodicom je otišao u Meksiko dok je ljudima govorio da ostanu kod kuće zbog velikog porasta novozaraženih.

Snimio je video u odmaralištu, u kojem poručuje stanovnicima da se vrate kući – rečima: „Ovo nije vreme za opuštanje“.

Međutim Adler, demokrata, opovrgava da krši sopstvena pravila.

On je rekao za dnevni list Ostin Ameriken-Stejtsmen, koji je otkrio da je otišao na put, rekao: „Za taj period nije bilo preporuka da se ne putuje“.

Zatim je dalje objasnio: „Neko bi mogao da me vidi i kaže, ‘Putovao je’. Ali ne bi mogli da kađu da sam putovao u vreme kad sam drugima rekao da ne putuju“, kazao je.

List je takođe naveo da je Adler prošlog meseca za svoju ćerku priredio proslavu venčanja na otvorenom sa 20 gostiju u jednom luksuznom hotelu u gradu.

Gradonačelnik je novinama priznao da se maske podeljene gostima „verovatno nisu“ nosile sve vreme.

Sledećeg dana gradonačelnik i sedam osoba koje su prisustvovale venčanju privatnim su avinom odleteli u odmaralište na obali gde su proveli nedelju dana.

Jedne noći za vreme tog puta Adler se obratio stanovnicima Ostina u video porukci putem Fejsbuka, ali nije dao da se nasluti da se nalazi van grada, navodi političar iz Ostina.

„Moramo ostati u svojim kućama, ako možemo“, rekao je tom prilikom Adler. „Ovo nije vreme za opuštanje. Moramo biti pažljivi. Možda ćemo uvesti zatvaranja ne budemo li pažljivi“, izjavio je ostinski gradonačelnik.