Usred samita G-20 Tramp otišao na golf

Svet 22. nov 202008:24 > 08:49
Podeli:
Izvor: REUTERS/Jim Bourg

Američki predsednik Donald Tramp otišao je da igra golf nakon kratkog obraćanja videovezom na samitu G-20, koji je ugostila Saudijska Arabija, ali koji se održava virtuelno zbog pandemije.

Tramp koji još nije prihvatio poraz nakon izborne pobede Džoa Bajdena na predsedničkim izborima 3. novembra, govorio je na početku dvodnevnog virtuelnog sastanka na vrhu.

Izvor koji ima pristup sastanku, zatvorenom za medije, objavio je da je Tramp „rekao da je obavio apsolutno neverovatan posao za vreme svog mandata, na ekonomskom planu i u pandemiji“.

Bila je to pokazna vežba iz „samoreklamiranja“, rekao je izvor dodavši da Tramp „o globalnoj situaciji nije rekao ništa“.

„Bila je čast raditi s vama i radujem se saradnji s vama u budućnosti, i još dugo vremena“, rekao je Tramp, navodi drugi učesnik.

Nakon što je iskoristio svoj trenutak u središtu virtuelne pažnje, Trampa je, dok je trajalo obraćanje drugih svetskih čelnika, zamenio ministar finansija Stiven Mnučin.

Kasnije je napustio Belu kuću te je otišao na svoje golf igralište u Virdžiniji, nedaleko od Vašingtona.

Dočekala ga je nekolicina pristalica s Trampovim zastavama, jedna s likom 45. američkog predsednika i natpisom „Još četiri godine“.

Na drugom natpisu međutim poruka: „Suoči se. Gotov si.“