Nemačka ministarka ostaje za vikend u karantinu u svojoj kancelariji

Svet 06. nov 202017:21 > 17:22
Podeli:
Izvor: REUTERS/Fabrizio Bensch

Nemačka ministarka obrane Anegret Kramp-Karenbauer nalazi se u karantinu u svojoj berlinskoj kancelariji i neće putovati kući za vikend nakon što je bila u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom.

Portparol njene kancelarije kazao je u petak da je Kramp-Karenbauer redovno boravila u ministarstvu tokom tjedna, odgovarajući na izveštaj nedeljnika Spigel o tome da ministrarka spava u susednoj sobi u svojoj kancelariji iz koje vodi ministarstvo.

Prema rečima portparola, ministrarka je u ponedeljak dobila informaciju da je neko iz njenog kruga bliskih kontakata bio pozitivan na testu za koronavirus. Test kojem se potom i sama podvrgnula pokazao se negativnim, ali ministrarka iz opreza ostaje preko vikenda u kancelariji.

Govoreći ranije za nedeljnik Gala, koji prati modu, način života i poznate osobe, Kramp-Karenbauer je rekla kako ima „sobu u ministarstvu koja je manja od one koju je koristila u mladosti“, ali „da je to dovoljno“.

Kramp-Karenbauer u normalnim okolnostima obično vikendom putuje kući u Sarbruken, na jugozapadu zemlje, u blizini francuske granice.