Austrijska policija uhapsila 14 osoba u istrazi napada u Beču

Svet 03. nov 202017:38 > 17:48
Izvor: REUTERS/Leonhard Foeger

Austrijska policija je uhapsila 14 osoba povezanih s glavnim osumnjičenim za teroristički napad u Beču, rekao je austrisjki minsitar unutrašnjih poslova Karl Nehammer na konferenciji za medije u utorak.

Glavni osumnjičeni za napad u austrijskoj prestolnici u kojem su četiri osobe izgubile život a 22 ranjeno, je 20- godišnjak koji je imao dvojno austrijsko i severnomakedonsko državljanstvo.

Policija je u istrazi izvršila pretres 18 kuća.

POVEZANE VESTI

Austrijska državna televizija ORF je ranije izvestila da je jedan od osumnjičenika uhapšen u Lincu, i da je reč o islamisti.

Njega su iz doma u lisicama izveli policajci u punoj opremi, izvestio je ORF uz napomenu da za sada još nije poznato da li je povezan s napadom u Beču.

Počinitelj napada u Beču, koji je ubijen u sukobu s policijom, je Kujtim Fejzulai, koji važi za sledbenika radikalne islamističke organizacije Islamska država, objavilo je austrijsko ministarstvo.

On je u proleće prošle godine osuđen na 22 meseca zatvora zbog toga što je pokušao da otputuje u Siriju kako bi se priključio borbama.

U decembru prošle godine je pušten iz zatvora za mlađe punoletne osobe zbog toga što su pravosudne vlasti zaključile da je kod njega izgledan „pozitivan razvoj“.