Direktor SZO nema simptome kovida ali mora u samoizolaciju

Svet 02. nov. 202007:12 > 21:13
Podeli:
Izvor: FABRICE COFFRINI / AFP

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejezus nema nijedan simptom kovida-19 i za sada nema razloga da se testira, izjavio je direktor Odeljenja za vanredne situacije SZO Majk Rajan.

„Naš protokol ne nalaže da se generalni direktor testira. Normalno je nastavio da radi svoj posao od kuće, a ukoliko se pojavi bilo koji simptom bolesti biće testiran“, rekao je Rajan na konferenciji za medije u Ženevi, prenosi Rojters.

Gebrejezuz je u nedelju saopštio da je bio u kontaktu sa osobom koja je bila pozitivna na testu za koronavirus, zbog čega će biti u izolaciji. Istakao je da nema nijedan simptom i da će svoj posao raditi od kuće.

Gebrejesus je rekao ranije da je identifikovan kao kontakt osobe pozitivne na kovid -19, te da mora u karantin, ali dodao je da se oseća dobro i nema simptoma.

„Identifikovan sam kao kontakt osobe koja je imala pozitivan test na covid-19. Dobro sam i bez simptoma, ali ići ću u karantin, u skladu s protokolima SZO, pa ću raditi od kuće“, napisao je Tedros na Tviteru.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.