Napad nožem nedaleko od bivše redakcije satiričnog magazina "Šarli Ebdo"

Svet 25. sep. 202013:10 > 20:47
Podeli:
Izvor: Tanjug/(AP Photo/Thibault Camus

Četiri osobe su povređene, od kojih su dve u kritičnom stanju, u napadu nožem blizu bivše redakcije francuskog satiričnog magazina "Šarli Ebdo", a osumnjičen za napad je uhapšen, saopštila je policija.

Novinari agencije AP na mestu događaja javljaju kako je veliki broj policijskih snaga upravo stigao na područje naselja u istočnom Parizu.

Policija aktivno radi na pronalasku napadača i napravila je kordon na području oko bivše redakcije „Šarlija Ebdoa“ nakon što je blizu redakcije pronađen sumnjivi paket, tvrde izvori iz policije.

Motiv napada je nejasan i nije jasno jesu li napadi povezani s magazinom Šarli Ebdo, koji je preselio redakciju nakon napada 2015. u kojem je ubijeno 12 ljudi.

Policija nije objavila identitet napadača, uključujući i dvoje ljudi koji su u kritičnom stanju.

Suđenje za napad na „Šarli Ebdo“ počelo posle pet godina

Suđenje za teroristički napad na „Šarli Ebdo“ je u toku. Udovice napadača na redakciju treba da daju iskaz danas popodne.

Suđenje je počelo 2. septembra pred specijalnim sudom u Parizu, više od pet godina od krvavih napada džihadista na prostorije lista „Šarli Ebdo“, policajce i jevrejski supermarket u kojima je ubijeno 17 osoba.

Grupa od 14 osoba optužena je da je na različite načine pružila logističku podršku braći Saidu i Šerifu Kuaši i Amediju Kulibaliju, izvršiocima napada koji su pokrenuli niz džihadističkih napada u Francuskoj.

Ovo, kako mediji navode, istorijsko suđenje, koje se održava pod visokim merama bezbednosti, trebalo bi da bude završeno 10. novembra.