MIšel Obama: Tramp pogrešan predsednik za SAD

Svet 18. avg 202009:37 > 09:46
Podeli:
Izvor: EZRA SHAW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Bivša prva dama SAD Mišel Obama osudila je potpuni nedostatak empatije Donalda Trampa, u virtuelnom govoru prvog dana demokratske konvencije na kojoj će Džo Bajden zvanično biti proglašen za demokratskog predsedničkog kandidata za predstojeće izbore.

Konvencija se održava u Mivokiju u američkoj državi Viskonsin, a zbog pandemije korona virusa, ona kao i svi glavni govornici, uključujući Bajdena i njegovog kandidata za potpredsednicu države Kamalu Haris, govoriće preko videa.

Obama je rekla da je Tramp pogrešan predsednik za zemlju.

„Zato što kad god se okrenemo prema ovoj Beloj kući da pronađemo neku vrstu vođstva, utehe ili bilo kakav nalik stabilnosti, ono što umesto toga dobijamo su haos, podele i potpuni nedostatak empatije“, rekla je Mišel Obama u unapred snimljenom govoru.

To je do sada neviđena kritika jedne bivše prve dame SAD upućena aktuelnom predsedniku zemlje, navodi agencija Frans pres.

Govor Mišel Obame je zatvorio prvo veče konvencije koja će trajati do 20. avgusta. U toj američkoj državi je na izborima 2016.

Tramp napravio iznenađenje i pobedio sa vrlo malom prednošću.

Govoreći o dubokoj zdravstvenoj krizi u kojoj je više od 170.000 ljudi umrlo u SAD, ekonomskoj recesiji i istorijskom talasu besa protiv rasizma Obama je rekla da je republikanski predsednik imao „više nego dovoljno vremena da može da radi taj posao“ ali da ga je posao očigledno prevazišao.

„Dozvolite mi da budem poštena i jasna koliko je moguće. Donald Tramp nije dobar predsednik za našu zemlju“, rekla je ona.