Porast broja novozaraženih u nekim mestima u SAD gde su mere na snazi

Svet 17. maj. 202018:38 > 18:44
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP Photo/Eric Gay, File

Za sada u Sjedinjenim Državama nije zabeležen veći porast broja novozaraženih koronavirusom u mestima koja su počela da ublažavaju mere i ukidaju restrikcije zbog pandemije kovida 19, ali su registrovani u nekim područjima u kojima su mere ostale na snazi, javlja Rojters pozivajući se na izjavu ministra zdravstva Aleka Azara.

„U mestima koja se otvaraju ne vidim veliki rast slučajeva (zaraze)“, izjavio je Azar za CNN.

„Još uvek vidimo veliki porast u nekim područjima koja su, zapravo, skoro pa izrazito zatvorena“, naveo je on u emisiji CNN „State of the Union“.

POVEZANE VESTI

Azar je napomenuo da odluke o ukidanju restrikcija treba da donose niže i loklane instance, a ne savezna vlada jer, kako je ocenio, „ne postoji jedinstveno rešenje što se tiče otvaranja“.

„Moramo se ponovno otvoriti, jer se ovde ne radi o zdravlju nasuprot ekonomiji“, rekao je Azar za CNN i dodao da će nastati ozbiljne posledice za zdravlje ako ne dođe do otvaranja.

On je naveo kako postoje brojni slučajevi u kojima se, bez obzira na mere, mogu videti ljudi koji se neodgovorno ponašaju, ocenivši da je to „deo slobode“ koja postoji nu SAD.