Struka oštro odbacila Trampovo "nisam doktor, ali ultraljubičasti zraci…"

Svet 24. apr 202019:31 > 19:36
Podeli:
Izvor: REUTERS/Al Drago

Predsednik Amerike Donald Tramp izneo je nove ideje nakon što je jedan zvaničnik rekao da je tokom njihovog istraživanja utvrđeno da su ultraljubičasto zračenje i sredstva za dezinfekciju i izbeljivanje efikasni u borbi protiv virusa. Trampove izjave odmah su odbacili zdravstveni stručnjaci.

POVEZANE VESTI

Predsednik Amerike ogradio se da nije doktor i da je to sve samo njegovo razmišljanje, ali se pozvao na to da izlaganje tela snažnim ultraljubičastim ili drugim zracima još nije istraženo, a da se zna da sredstvo za dezinfekciju uništi virus za minut.

Upitao je članove svog tima za borbu protiv pandemije pred kamerama da li postoji način da se ubrizga dezinfekciono sredstvo u pluća da bi se ljudi izlečili?

Odmah su mu odgovorili da to nije lek.

Reagovali su proizvođači sredstava za čišćenje koji su naveli da sredstva za dezinfekciju ni pod kojim uslovima ne bi trebalo da budu unošena u ljudsko telo injekcijom, gutanjem ili bilo kojim drugim putem.

Trampova ideja o mogućnostima koje se mogu istražiti za lečenje od Kovida 19 stiže u momentu kada mnoge savezne države vagaju da li da otvore ekonomiju, dok se u Džordžiji danas uprkos upozorenjima zdravstvenih eksperata, otvaraju teretane, kozmetički saloni i kuglane, za šta je i sam predsednik Amerike rekao da je rano.

U Americi je inače zbog pandemije bez posla ostalo 26 i po miliona ljudi.