Nove mere Emirejtsa – slobodna sedišta između putnika na letovima

Svet 21. apr 202022:48 > 22:57
Podeli:
Izvor: Pixabay

Aviokompanija Emirejts iz Dubaija ostavljaće slobodna sedišta između putnika ili porodica i neće dozvoliti ručni prtljag na letovima, kako bi smanjila mogućnost širenja koronavirusa.

Sedišta su raspoređena tako da uvek bude slobodnih mesta između putnika, odnosno oko porodica, kako bi se poštovale mere socijalne distance, navodi se u saopštenju kompanije koje prenosi Blumberg.

Kompanija Emirejts, koja je obustavila većinu svojih putničkih letova, postepeno ponovo uspostavlja sve linije, a počela je i da testira putnike pre letova iz Dubaija.

Prema novim pravilima, svo kabinsko i osoblje na zemlji, uključujući i bording službenike imaće zaštitnu opremu, koja uključuje jednokratne mantile preko uniformi i zaštitne vizire, maske i rukavice.

Časopisi i drugi štampani materijali su privremeno nedostupni, a ono što će od ručnog prtljaga biti dozvoljeno u avionu su laptop, ručna tašna, kofer i oprema za bebe.

Sav drugi ručni prtljag moraće da se čekira sa ostalim prtljagom, a putnici će morati da nose maske i rukavice tokom leta i po izlasku iz aviona.