Nestala unuka Roberta Bobija Kenedija sa sinom

Svet 04. apr 202008:00 > 08:12
Izvor: Mike Pont / GETTY IMAGES / AFP

Ćerka bratanice ubijenog američkog predsednika Džona Kenedija i njen osmogodišnji sin vode se kao nestali tokom vožnje kanuom,objavile su vlasti države Merilend, prenosi agencija AFP.

Oni su u četvrtak otišli na vožnju po jednom jezeru u ovoj saveznoj državi u blizini Vašingtona i nisu se vratili.

Policija, obalska straža i vatrogasci ih i dalje intenzivno traže, ali je guverner Merilenda Hogan saopštio javnosti „lošu vest“ o njihovom nestanku.

Nestala je četrdesetgodišnja Mejv Kenedi Mekkin i njen osmogodišnji sin Gideon. Mejv je ćerka starije ćerke brata Jona Kenedija – Roberta, ministra pravde SAD- ubijenog 1968, pet godina posle ubistva njegovog brata predsednika SAD Džona Ficdžeralda Kenedija.

Ovim nestankom, kao da se nastavlja tragična sudbina klana Kenedi, jedne od najuglednijih političkih porodica SAD.

Predsednik SAD Džon Kenedi je ubijen 22.novembra 1963. u Dalasu, njegov brat Robert, kome su davane dobre šanse da bude predsednik SAD, ubijen je juna 1968 u Los Anđelesu, jedan od njegovih sinova David je umro pošto se predozirao kokainom 1984, da bi 1999 sin Džona Kenedija sa ženom i svastikom poginuo u avionu kojim je pilotirao.

Tragični niz stradanja u porodici Kenedi je nastavila jedna od unuka Džona Kenedija koja se prošle godina predozirala. Imala je 22 godine.