Princ Čarls izašao iz samoizolacije, oseća se dobro

Svet 30. mar. 202014:54 > 14:58
Podeli:
Izvor: N1

Britanski prestolonaslednik princ Čarls (71), koji je bio pozitivan na koronavirus, u dobrom je stanju i više nije u samoizolaciji, rekao je njegov portparol u ponedeljak.

„Clarence House (Čarlsova rezidencija) je potvrdio, nakon konsultacija s njegovim lekarom, da Princ od Velsa sada nije u samoizolaciji“, rekao je portparol.

Prošle nedelje, Clarence House je objavio da je Čarls testiran nakon što je pokazivao blage simptome infekcije virusom, i da je u samoizolaciji u Škotskoj odakle nastavlja da radi.

S njim se na kraljevskom imanju u Škotskoj nalazi i njegova supruga Kamila koja međutim ostaje u samoizolaciji do kraja nedelje.

Kraljica Elizabeta (93) trenutno boravi u dvorcu Vindzor na zapadu Londona sa svojim suprugom, princom Filipom (98), kao i nekoliko članova osoblja i nema zdravstvenih poteškoća.

Nedeljne konsultacije s premijerom Borisom Džonsonom obavlja telefonski.

Džonson je u petak objavio da ima koronavirus, kao i ministar zdravstva Met Henkok, dok je u ponedeljak objavljeno da je i Džonsonov viši savetnik Dominik Kamings, jedna od najuticajnijih osoba u vladi, razvio simptome preko vikenda i nalazi se u samoizolaciji.

Simptome koronavirusa ima i glavni zdravstveni savetnik britanske vlade Kris Viti koji je u samoizolaciji.

Džonsonov portparol rekao je u ponedeljak da je premijer sposoban da čini sve što je potrebno kako bi se koordinisao vladin odgovor na koronavirus.

„On može da radi sve što treba da radi kako bi vodio vladin odgovor na krizu s koronavirusom“, istakao je portparol.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.