Na Ajfelovoj kuli svake noći poruke podrške svima koji se bore protiv pandemije

Svet 27. mar. 202013:15 > 13:24
Podeli:
Izvor: Tanjug / AP Photo/Thibault Camus

Ajfelova kula će od petka uveče svako veče odavati počast osobama aktivnim u borbi protiv koronavirusa, a na njoj će biti napisane reči "hvala" i poruke ljudima da ostanu kod kuće, saopštila je gradska uprava Pariza.

„Od petka svako veče od 20 do 23 časa, Ajfelova kula će odati počast svim osobama koji se bore protiv bolesti KOVID19 projektovanjem poruka zahvalnosti i podsticanja da se ostane kod kuće“, navodi se u saopštenju.

Poruka zahvalnosti će biti upućena medicinskom osoblju, policajcima, žandarmima, vatrogascima, osobama u hitnim službama, gradskim službama, kolima hitne pomoći, osobama u prvoj pomoći, vojnicima, kasirima i kasirkama, čistačima, trgovcima, volonterima, onima koji isporučuju, pomoćnicima i udruženjima kao i Parižanima i Parižankama koji su mobilisani u borbi protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.

Biće smenjivane dve poruke – „ostani kod kuće“, na francuskom i engleskom u periodu od 20.30 do 23 časa, da se podseti da ograničenje kretanja na minimum spasava živote.

Epidemija bolesti KOVID19 se zaoštrava u Francuskoj sa 365 umrlih u prethodna 24 sata čime je bilans u zemlji oko 1.700 umrlih od početka epidemije.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.