Materaci poručio Srbiji: Ostanite kod kuće, ne ponavljajte grešku Italijana

Svet 22. mar 202021:30 > 21:34
Podeli:
Izvor: MIGUEL MEDINA / AFP

Nekadašnji reprezentativac Italije i fudbaler Intera Marko Materaci je poručio ljudima u Srbiji da ne prave istu grešku koju su napravili njegovi sugrađani, već da ostanu kod kuće dok traje kriza sa koronavirusom.

Kako prenosi RTS, Materaci je, u poruci poslatoj nekadašnjem saigraču, a danas treneru Crvene zvezde Dejanu Stankoviću, pokušao ljudima u Srbiji da objasni zbog čega je važno slušati stručnjake u ovim trenucima.

„Apelujem na srpski narod, jer smo mi Italijani mnogo pogrešili što nismo shvatili ozbiljno ono što nam je govorila vlada i svako je radio šta je hteo. Neko se šetao, neko je izlazio napolje sa društvom, i to je najgora stvar koju smo mogli da uradimo jer ovaj prokleti virus je izuzetno snažan, pogađa sve. Ako želite da traje 15 ili 20 dana, radite ono što vam se kaže, ne radite ono što smo mi Italijani uradili i zbog čega nismo uspeli da limitiramo ovo što nam se dešava u ovom momentu. Želim vam puno sreće i molim vas, radite ono što vam kažu i ostanite kod kuće“, poručio je Materaci.