Muškarci optuženi za seksualno zlostavljanje maloletnika osuđeni na 25 godina

Svet 23. dec. 201923:36 > 23:40
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Dvojica muškaraca, optuženih za seksualno zlostavljanje maloletnika, osuđena su u Portugalu na maksimalnu zatvorsku kaznu od 25 godina, što je presuda bez presedana za pedofiliju u toj zemlji, saopštili su izvori bliski sudu.

„To je kazna koja će ostati zapamćena u istoriji pravosuđa u Portugalu“, izjavio je jedan od advokata optuženih. 

Glavni optuženi, koji ima 27 godina i čije ime nije saopšteno, proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje osam maloletnika uključujući i bebe. 

Optuženi se nalazi u pritvoru od 2017. godine, a živeo je sa roditeljima i sestrom u Agedi, oko 200 kilometa severno od Lisabona. Optužen je da je zlostavljao svoje nećake koji su mu povereni na čuvanje kad su njihovi roditelji bili odsutni. On je takođe proglašen krivim za formiranje međunarodne mreže pedofilije koja je delovala na „Darknetu“, tako što je postavljao fotografije i video snimke o seksualnom zlostavljanju. 

Kriminalci i pedofili često koriste „Darknet“ koji nije vidljiv na običnim pretraživačima i koristi se, između ostalog i za anonimno distribuiranje fotografija.

Drugi optuženi je programer koji živi u blizini Lisabona. On je optužen za seksualno zlostavljanje ćerke. I on je postavljao fotografije i snimke na sajtovima dečije pornografije.