Palasio nije poginuo, stigao demanti Bruklin Netsa

Svet 22. nov 201918:01 > 19:20
Podeli:
Izvor: THIERRY ZOCCOLAN / AFP

Mediji u SAD su prvobitno objavili vest da je bivši košarkaš Partizana Milt Palasio poginuo, ali se ta informacija ispostavila kao netačna, prenosi B92.

Mediji su preneli da je Palasio podlegao povredama jutro nakon što je zadobio udarac od strane vozača automobila „Honda Civic“.

Kanadski konzulat je navodno potvrdio identitet preminulog 41-godišnjaka koji prvobitno nije bio poznat, ali su nešto kasnije stigli demanti, prenosi B92.

Megan Volš, koordinator odnosa s javnošću za Bruklin Netse, izjavila je da je vest o smrti Palasija netačna.

„Izveštaji su netačni. Pričali smo sa Miltom i sa njim je sve u redu“, rekla je Volš za „Heavy.com“.

Palasio je za Partizan nastupao u sezoni 2007/08, kada je započeo karijeru u Evropi posle sedam godina provedenih u NBA ligi.

Sa crno-belima je 2008. osvojio triplu krunu i u drugom delu sezone bio jedan od boljih igrača, osvojivši i nagradu MVP meseca marta u Evroligi.

Iz Beograda se preselio u Himki gde se nije najbolje snašao, a u Partizan se vratio 2009. godine. Tada je nedugo posle potpisivanja ugovora dobio otkaz, jer se nije pojavio pred ekipom na vreme.

Trenersku karijeru započeo je 2013. godine radeći kao direktor za razvoj igrača na Univerzitetu Ajdaho, a trenutno je pomoćni trener Long Ajland Netsa, ekipe koja igra u Razvojnoj ligi.