Princ Endru o optužbama Epstajnove žrtve: Ne sećam se susreta sa tom damom

Svet 17. nov. 201909:11 > 09:15
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP/Sang Tan, File

Britanski princ Endru rekao je da se ne seća žene koja ga je optužila da je seksualno iskorišćavao za vreme susreta koje je organizovao osuđeni seksualni prestupnik Džefri Epstajn.

Endru je rekao u intervjuu za BBC čiji odlomci su objavljeni sinoć, da se ne seća da se sastao sa Virdžinijom Robets Djufre, koja je rekla da joj je Epstajn platio 15.000 dolara pošto je imala seks sa princom 2001. godine kada je imala 17 godina.

POVEZANE VESTI

Britanski vojvoda od Jorka godinama izdaje slične demantije, ali je došao pod novi pritisak posle Epstajnovog hapšenja i samoubistva letos u Njujorku.

„Ne sećam se da sam se sastao sa ovom damom, uopšte ničega se ne sećam“, rekao je Endru za BBC prema odlomcima intervjua koji će danas biti emitovan.

Djufre je dala medijima sliku gde se vidi kako pozira sa princom u Londonu i nedavno je u razgovoru sa novinarima pozvala britanskog princa da nešto kaže.

„On zna tačno šta je uradio i nadam se da će to jasno reći“, rekla je ona.

Po njenim rečima Epstajn je vodio po svetu svojim privatnim avionima da ima seks sa moćnim ljudima, i rekla je da je imala seksualne susrete sa Endruom u Londonu, Njujorku i američkim Devičanskim ostrvima kada je imala 18 godina.

Endru je rekao u intervjuu da žali što nije prekinuo veze sa Epstajnom kada se milijarder izjasnio krivim 2008. za regrutovanje maloletnice za prostituciju na Floridi u okviru dogovora sa sudom prema kome je dobio 13 meseci zatvora i bio registrovan kao seksualni prestupnik.

Britanski princ se viđao sa Epstajnom posle njegovog puštnja iz zatvora na Floridi.

„Žalim zbog toga svaki dan zato što je to nešto što ne doliči članu kraljevske porodice… Mi nastojimo da se držimo najviših standarda i prakse i ja sam izneverio očekivanja, to je jasno“, rekao je Endru u intervjuu.

Endru je rekao da se prvi put upoznao sa Epstajnom tri godine posle razvoda sa svojom suprugom Sarom Ferguson 1996. godine. On je ranije ove godine rekao u izjavi da je viđao Epstajna retko i verovatne ne češće nego samo jednom ili dva puta godišnje.

Mediji su ranije preneli da je Epstajn bio dobro povezan sa bogatim i moćnim ljudima, među kojima su i predsednici Donald Tramp i Bil Klinton, kao i britanski princ Endru.