Nemački džihadista preti: Ti, prljava Merkelova

Svet 16. okt 201410:50 > 10:54
Izvor: Tanjug/AP

Nemački džihadista, za koga se veruje da je iz pokrajine Severna Rajna Vestfalija, u jednoj video-poruci uputio je pretnje nemačkom kancelaru Angeli Merkel i drugim svetskim političarima i pozvao svoju "dragu braću" u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj da se pridruže Islamskoj državi (IS), piše "Bild".

„Krenite na put…..ne sedite tu sa tim prljavim….dođite kući, dođite u zemlju islamsku….“, rekao je plavooki terorista sa bradom, naoružan, u vojnoj uniformi u jednoj, kako piše „Bild“, visoko profesionalnoj video-poruci na nemačkom jeziku, sa engleskim titlom.

„Mi čekamo na vas već 1.400 godina“, poručio je džihadist sa borbenim imenom „Abu Davud“ u devetominutnoj propagandnoj video-poruci upućenoj Americi.

On je psovkama vređao Merkelovu, američkog predsednika Baraka Obamu i druge političare.

„Obama, ti prljavi lažovu. Ti pokušavaš svoj narod da prevariš prljavim lažima. Odvratnim vazdušnim napadima želiš da ubijaš muslimane. To isto važi i za Nemce. Ti, prljava Merkelova. Pošto si dala poklone Izraelu… „, naveo je džihadista u poruci koju su novinari „Bilda“ imali priliku da pogledaju.